Ae fa'afefea tioata fa'asolosolo fa'asolosolo?O mea uma e tatau ona e iloa o iinei.Aua le misia

I le olaga, tatou te vaʻavaʻai pea i nofoaga eseese mai le mamao e latalata i le mamao, lea e faigofie tele mo uo masani, ae e ese mo tagata e leaga le vaai, o se faʻalavelave faʻalavelave pe faʻalavelave.
E faapefea ona foia lenei faafitauli?O le mea moni o le auxiliary prop tioata, o tagata myopic ma tioata, e mafai ona vaʻai mamao, tagata vaʻavaʻai ma tioata e mafai ona vaʻai vavalalata, ae o le faʻafitauli e oʻo mai, fai tioata e vaʻai mamao, pe a vaʻai vavalalata, o le a matua le toʻa, ma tutusa. ma le fai matatioata e vaai latalata.E faʻafefea ona sili atu ona foia lenei faʻafitauli?O lea la ua iai se vaifofo i lenei fa'alavelave: matatioata fa'asolosolo fa'asolosolo.
O le autu lena o lenei tusiga - progressive multifocal lenses.
O tioata fa'asolosolo fa'asolosolo, e ta'ua fo'i o tioata fa'agasolo, e tele mea e taula'i i luga o le tioata e tasi e pei ona ta'u mai e le igoa.Afai e vaeluaina le tioata mai le taulaʻi, e mafai ona vaevaeina le tioata i le mataʻitusi tasi, tioata faʻalua, tioata faʻasolosolo.
· O a tatou tioata e masani ona masani ai o tioata e tasi, lea e na o le tasi le malamalama i luga o le tioata;
· Bifocal lens o se tioata e lua, lea sa masani ona faaaoga e le toatele o tagata matutua e foia ai le faafitauli o le vaai mamao ma latalata i le taimi e tasi.Ae ui i lea, talu ai ona o ona faaletonu tetele ma le lauiloa o le alualu i luma o le tele o le taulaiga, o le tioata bifocal ua matua aveesea;
· I le avea ai o se mataʻina i le talafaasolopito o le atinaʻeina o tioata, o le a avea foi le tele o tioata ma taʻiala autu o suʻesuʻega i le lumanaʻi ma atinaʻe ma maketi faʻalauiloa.

mata tioata alualu i luma 4

Fanau mai ma le atina'e Tala'aga o tioata fa'asolosolo fa'asolosolo:

I le 1907 na muamua tuʻuina atu ai e Owen Aves le manatu o le faʻasolosolo faʻasolosolo mata tioata, faʻailogaina le fanau mai o se manatu faʻasaʻo fou.
O le mamanu o lenei tioata faʻapitoa e faʻaosofia i foliga o se ogalaau o le elefane.A oʻo ina faʻateleina le faʻasolosolo o le pito i luma o le tioata mai le pito i luga i lalo, e mafai ona suia le mana faʻasolosolo e tusa ai, o lona uiga, o le malosi faʻasolosolo e faʻasolosolo malie ma faʻaauau mai le pito i luga o le pito i luga. tioata se'ia o'o le vaega lata ane i le pito i lalo o le tioata e mana'omia lata ane i le numera diopter.


I luga o le faavae o le manatu muamua, ma faatasi ai ma le fesoasoani o mea fou na ausia i le mamanu ma le atinaʻe na saunia e tekinolosi faʻaonaponei, i le 1951, na mamanuina ai e le tagata Farani Metenez le uluai tioata alualu i luma o manatu faʻaonapo nei, lea e mafai ona faʻaaogaina mo le falemaʻi.Ina ua maeʻa le tele o faʻaleleia, na faʻafeiloaʻi muamua i le maketi Farani i le 1959. O lona manatu fou o le faʻasaʻoga vaʻaia na maua i le lalolagi atoa ma e leʻi umi ae faʻafeiloaʻi atu i le konetineta o Europa ma Amerika i Matu.
Faatasi ai ma le atinaʻeina o komepiuta ma le faʻaogaina o polokalama faʻapipiʻi ma mea faigaluega i le mamanu ma le atinaʻeina o mata tioata, ua ausia ai le atinaʻe sili o le mamanu o tioata alualu i luma.O le fa'asologa lautele o le: mai le tasi, malo, symmetric ma spherical mamao-sone mamanu i diversified, vaivai, asymmetric ma aspheric mamao-sone mamanu.I le uluai mamanu o le faʻata faʻasolosolo, e masani ona manatu tagata i le matematika, masini ma faʻafitauli faʻapitoa.Faʻatasi ai ma se malamalamaga sili atu o le vaʻaia, faʻaonaponei ma le lumanaʻi faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le a faʻalauteleina le taulaʻi i le va o le faʻataʻitaʻi alualu i luma ma physiological optics, ergonomics, aesthetics, psychophysics.
I le mae'a ai o le tele o fa'afouga tetele, ua avea le mata'iata alualu i luma ma filifiliga muamua mo le fa'asa'oina o le va'ai i atunu'u atia'e o Europa i Sisifo e pei o Falani ma Siamani, fa'atasi ai ma le tele ma le tele o ituaiga tioata ma le tele o tagata o lo'o fa'aogaina tioata alualu i luma.I Iapani ma le Iunaite Setete, o le faʻaogaina o tioata faʻasolosolo o loʻo faʻaalia le faʻatupulaia o tulaga i tausaga taʻitasi.I le itulagi o Asia-Pasefika ma Europa i Sasa'e, faatasi ai ma le faalauiloaina o a'oa'oga o mata'itusi fa'atasi ai ma tioata fa'agasolo lelei e fai ma 'autu, o le to'atele o foma'i mata ma foma'i mata e manatu o le mata'imata alualu i luma o se filifiliga taua mo le fa'asa'oina o le va'ai.

O ai e talafeagai mo le tioata fa'asolosolo multifocal?

1. O le faʻamoemoe muamua o le tele-focal lens o le tuʻuina atu lea o se auala faʻasaʻo masani, faigofie ma faʻalelei mo maʻi presbyopia.O le fa'aogaina o tioata fa'asolosolo e pei lava o le fa'aogaina o se meapueata.E mafai e se pea matatioata ona iloa lelei mea mamao, latalata ma feololo.O le mea lea, matou te faʻamatalaina tioata alualu i luma e pei o "lenses e faʻalautele".A uma ona fai se pea matatioata e tasi, e tutusa ma le faʻaaogaina o pea matatioata se tele.
2. Fa'atasi ai ma le su'esu'ega o le "myopia development and regulation theory", ua faasolosolo malie ona fa'aogaina tioata fa'asolosolo fa'asolosolo e pulea ai le atina'e o le myopia i tupulaga talavou.

mata tioata alualu i luma 7

O le lelei o le alualu i luma multifocal tioata

1. O foliga vaaia o le tioata e tutusa ma le monophoscope, ma e leai se laina vaeluaina o suiga tikeri e mafai ona vaaia.O le matagofie o le tioata e puipuia ai le manaʻoga o le tagata o loʻo faʻaaogaina ona faʻalilolilo ona tausaga, ma faʻaumatia ai popolega o le tagata e uiga i le faʻaalia o lona matua lilo e ala i le faʻaogaina o mata mata i aso ua mavae.
2, o le suiga o le tioata tikeri i lea laasaga ma lea laasaga, o le a le maua ai ata oso.Faigofie e ofuina, faigofie ona fetuutuunai.
3, o le tikeri tioata e faasolosolo malie, mai le mamao e lata ane i le suiga o le faasolosolo malie, o le a le maua ai suiga o le fetuutuunaiga o mata, e le faigofie ona mafua ai le vaivai o le vaai.
4. E mafai ona maua le va'aiga manino i mamao uma i totonu ole va'aiga mamao.E mafai ona fa'aoga se pea matatioata mo mamao, latalata ma vaeluagalemu i le taimi e tasi.

Lapataiga mo tioata fa'asolosolo fa'asolosolo

1. A fa'afetaui matatioata, filifili se fa'avaa tele.
Talu ai e tatau ona vaevaeina le tioata i sone mamao, ogatotonu, ma lata ane, e na'o se faavaa tele e mafai ona fa'amautinoaina le lautele o se vaega mo le fa'aoga lata mai.E sili ona fetaui ma le faavaa faavaa atoa, aua o le tele o le tioata, o le mafiafia o le mata tioata, o le avanoa atoa o le faavaa e mafai ona ufiufi ai le mafiafia o le mata tioata.
2 e masani ona manaʻomia e uiga i le vaiaso o fetuutuunaʻi vaitaimi, ae o le umi o le taimi fetuutuunai e eseese mai le tagata i le tagata, savali lemu pe a niniva.
3. Talu ai o itu e lua o le tioata o le astigmatic disorder area, e faigata ona vaʻaia mea i itu uma e lua e ala i le moli emoemo polo, o lea e tatau ai ona sui le ua ma le mata mata i le taimi e tasi e vaʻai manino ai.
4. A e alu ifo i le fogafale i lalo, fa'amaulalo lau matatioata ma taumafai e va'ai i fafo mai le pito i luga.

mata tioata alualu i luma 5

Taimi meli: Sep-27-2022